Alperegionen året rundt

For mange så er Alpene selve symbolet på alt som er tysk. Mange av de tingene som folk forbinder med tyskland, og som anses som distinkt tysk, kommer nemlig fra regionen. Her er det fortsatt vanlig å gå i Lederhosen, og jodling anses som en anstendig form for underholdning.

Regionen er også kulinarisk rik. Her finner man et mangfold av godt øl, et stort utvalg av tørre viner, en lekker samling av oster, og noen av de beste pølsene i verden. Til dessert kan man kose seg med regiones lange tradisjoner innen konditori og sjokolade. Om man ikke trenger å kjøre, anbefales den originale versjonen av Schwarzwälder Kirschkuchen. Her blandes sjokoladekake, med sjokoladekrem og kirsebær, før det hele overøses med en dram kirsebærbrennevin.

De som ikke trekkes til regionen på grunn av maten, kommer selvfølgelig for å nyte den mektige naturen. Alpene rager noen steder rakt i himmelen, og om været er godt, kan man unne seg en dagsutflukt til Zugspitze, ett av Europas høyeste fjell. Man kan ta taubanen opp til restauranten. Her kan man ta seg en solseng, og slikke litt høyfjellssol, eller man kan nyte den fantastiske utsikten over fjellheimen.bayerische_alpen

Den som besøker Alperegionen på vinterstid kommer selvfølgelig for å bedrive vintersport. Det finnes mange landsbyer med gode skibakker, og man er garantert gode snøforhold. Regionen er stor på slalom, og den som ikke setter pris på dette kan prøve seg i akebakken; die Rodelbahn. Folk har I mange år brukt sleder på vinteren, og det er fortsatt stor entusiasme forbundet til alt som har med dette å gjøre.

Den beste måten å reise gjennom regionen på, er med egen bil. Selv om Tyskland også har meget gode togforbindelser, går ikke toget til alle steder i denne bratte regionen. Da kan det være en ide å leie en bil.