Berlin Berlin

De som ønsker en ordentlig byferie, med museumsbesøk og beundring av arkitektur kombinert med et yrende natteliv og gode restauranter, tar ikke et dårlig valg om de besøker Berlin – Tysklands pulserende hovedstad.

Det første man burde gjøre når man kommer til Berlin, er å gjøre entré gjennom porten. For å komme seg til Brandenburger Tor, bruker man helst byens kollektivtransport. Herfra ligger alle muligheter åpne, men om man ikke vil slite seg helt ut, burde man bruke flere dager på å utforske bykjernen. Det man kan gjøre den første dagen er å følge Unter den Linden, byens hovedgate. Langs den staselige alléen finner man mange kjente bygg, samt turistfellen Checkpoint Charlie, som pleide å være den viktigste grenseovergangen mellom den Sovjetiske og Vestallierte okkupasjons-sektoren i byen. Fortsetter man langs Unter den Linden, kommer man også forbi byens vakreste hotell; Hotell Adlon. Her kan man spise en middag av ypperste klasse, eller ha et meget luksuriøst opphold – vel å merke om lommeboken tillater det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre langs veien kommer man forbi Humboldt Universitetet, samt en rekker muséer som hovedsakelig ligger på museumsøya. Her finner man egyptiske samlinger, byporten til Ur, et ekte gresk tempel, samt mange andre fascinerende gjenstander.

Om man har sett seg mett på vakre bygg, har man flere valg omkring hvordan man ønsker å bruke kvelden. Byen har en rekke gode teatre, to gode operahus, samt en meget dyktig filharmoni. Om man ønsker det mer skittent er det best å legge ruta til et sted i Friedrichshain, hvor det gamle industriområdet er blitt gjort om til en rekke gode nattklubber. Her finner man samtidig også byens metall-klubber, puber og restauranter. Den som foretrekker punk og rock kan også legge turen innom Kreuzberg. Denne gamle autonome høyborgen er i dag blitt noe striglet, men man finner fortsatt både okkuperte hus og gode platesjapper.