En reise langs Rhinen

Rhinen strekker seg gjennom store deler av Vest-Tyskland, og elven setter et tydelig preg på de regionene den flyter igjennom. Det finnes flere måter å utforske elven og landskapet rundt den. Et av de beste alternativene er et elvecruise, som kan strekke seg over elvens hele lengde, eller over en del av strekningen.

Startpunktet for en slik lang reise, finner man i begge ender av ruta. Man kan booke et to uker langt cruise, enten fra Rotterdam i Nederland, eller i Konstanz i Sveits.

Om man velger å starte i Nederland, så gjør man lurt i å bruke noen dager i Amsterdam, for å nyte stemningen i denne vakre havnebyen. Deretter kan man ta lokaltoget til Rotterdam, og stige om bord, for å legge ut på reisen.dusseldorf_rhein_und_historisches_stadtzentrum_vogelperspektive_2007

Om bord på båten, har man som regel tilgang til alle fasiliteter man trenger. Private kabiner med bad og vindu er normen. Ombord har man også som regel full forpleining, med unntak av når båten er fortøyd på et stoppested. Båten stopper nemlig ved mange av de perlene som ligger langs Rhinen.

Første nevneverdige stopp på tysk side av grensen er Köln, med sin middelalderske bykjerne, og den velkjente domkirken. Her kan man også smake på byens lokale kjellerøl, eller en meget god lokal bokkøl.

Neste stopp som er interessant, er Koblenz, hvor Mosel flyter inn i Rhinen. Her kan man stige av og promenere i parken Deutsches Eck, og man kan besøke den gamle festningen Ehrenbreitstein.

Deretter kommer man gjerne til Bingen, som kan ses på som et høydepunkt i reisen. Her kan man stige opp på det pompøse Rhein-monumentet, og nyte utsikten fra den Østlige elvebredden. Her kan man også se den mytiske Lorelei, som grer sitt hår over de klippene, som tydeliggjør den mest ville og forræderske delen av elveleiet.