En rundreise i Tyskland?

Den som har litt lengre tid på seg, kan med letthet utforske hele Tyskland ved å legge opp til en rundreise som tar en innom de vakreste regionene som landet har å by på. Noen av de vakreste småbyene og de mer spennende storbyene bør også være med i reiseplanen.

Den enkleste måten å gjennomføre en slik reise fra Norge, er selvfølgelig å ta med seg bilen ned. Fra Kristiansand kan man ta ferga over til Hirtshals, og fortsette kjøreturen mot det første målet, som burde være Hamburg. Om man bor nærmere hovedstaden, har man to muligheter. Man kan enten ta ferga direkte til Kiel, eller så tar man bilen fatt og kjører ned gjennom syd-Sverige og over broen til den danske siden. Så kan man fortsette etter noen hyggelige timer i København.tuebingen-392563_960_720

I Hamburg finnes det et stort spetakkel som trekker mange folk; her finner man selvfølgelig det gamle fest- og horestrøket Reeperbahn. Gata er noe for seg selv, og man burde besøke den bare for å ha sett den. Ellers kan Hamburg by på mye god sjømat, bading, og en ganske stor og ruvende statue av landsfaderen Bismarck.

Fra Hamburg kan man så velge hva mer man ønsker seg. Drar man østover i retning Berlin, kommer man gjennom både landlige strøk og flotte badestrender, som man kan legge turen innom. I selve Berlin finnes alle muligheter for en meget god storbyferie.

Om man drar direkte sydover fra Hamburg, kommer man etter noen timers kjøring til Tysklands største metropol, Ruhrpott, hvor byene går over i hverandre. Følger man Rhinen videre, kommer man deretter til Köln, som også er en gammel kulturhovedstad i regionen. Man burde stoppe for iallefall å se domkirken og gamlebyen. I området rundt finner man vinhager, og man bør smake på de gode vinene mens man fortsetter opp langs Rhinen.