Ferie i Moseldalen

Moseldalen er et av Tyskland sine mest sjarmerende vindistrikt. Området har en lang historie for vinkultur, som strekker seg tilbake til både keltere og romere. Mosel er en sideelv til Rhinen, og elvene møtes i Koblenz. Reiser man oppover elven herfra, i retning Frankrike og Luxemburg, kan man selv velge hva man ønsker å få med seg på veien. Det anbefales at man stopper i noen av de små landsbyene som ligger som perler på en snor langs elven, som snirkler seg gjennom den dype gamle dalen. Landsbyene er sjarmerende, og mange steder kan man finne lokale vingårder, som også serverer lokale retter, som Dippekuchen, eller Flammkuchen.mosel-486565_960_720

Et annet viktig stopp på veien er den gamle romerske keiserbyen Trier. I Trier kan man fortsatt finne etterlevninger etter keisertiden, og byen kan by på en gotisk katedral samt et kloster fra middelalderen. Den gamle romerske byporten står fortsatt, nå som inngangsporten til byen sentrum. Den som interesserer seg for områdets lange historie, anbefales å besøke Landesmuseum Rheinland-Pfalz, som også ligger i bykjernen. Her finnes det noen fremragende utstillinger av arkeologiske funn fra regionen, som tar den besøkende med gjennom 6 000 år med historie og bosetning i området.

Om man har lengre tid på seg, er Trier med sikkerhet verdt et to dages opphold i reisen. Inne i bykjernen finner man også ruinene etter det gamle keiserlige palasset. Hovedhallen står fortsatt, og overlevde som kirke. Denne er åpen for beskuelse, så vel som evangelisk gudstjeneste. Ved siden av finner man domkirken og et kloster som i dag ikke lenger er i funksjon. Om man beveger seg litt utenfor bykjernen, så finner man byens gamle amfiteater. Om sommeren kan man her får med seg skuespill, så vel som gladiatorkamper, med skuespillere i klær fra den romerske perioden. Vårt råd er å sette av rundt to uker, til langsomt å reise gjennom regionen, og finne ut hva den har å by på.