Hamburg by

Om man velger å legge turen til Hamburg, og regionen rundt byen, kan man vente seg en kombinasjon av storbyferie, strand og landsbyliv.

Den indre bykjernen av Hamburg er preget av gamlebyen, og rundt det historiske, og overraskende lille havnebassenget, kan man blant annet se en rekonstruksjon av det som i hansatiden var en av Europas største lastekraner. I dette området finner man i dag en mengde gode restauranter, og en del underholdning. Et must er det også å besøke byens svar på Frihetsstatuen, en gigantisk Bismarck.

Store deler av Hamburgs gamle bebyggelse ble ødelagt under krigen, da mesteparten av byen brant ned. Derfor er byen i dag preget av mange moderne bygg – gjerne i glass og betong. Det at Hamburg er Tysklands største havn, innebærer også at byen er et sentrum for forsikring, handel og bankvirksomhet, noe som også har bidratt til å sette preg på byen.hamburg-domkirche-1800

Et område som også har gjort Hamburg kjent, er byens bordellgate. Her har prostitusjon værtlovlig i lange tider. Dette kan virke uvant for norske besøkende, men det anbefales at man titter innom for å gjøre seg opp et eget bilde. I tillegg til den voksne underholdningen, finner man også mer lettfordøyelige former for underholdning. Området byr på musikaler, puber, restauranter og kasinoer. Du kan øve deg på http://www.ace-ten.com/nb/ før du satser på spillebordene.

Om man blir lei av shopping, spising og drikking, kan man alltids forlate byområdet og legge turen til stranden. Det finnes utbygde badesteder, både langs Nordsjøkysten og langs Østersjøen. Den som liker strandkos og varmt vann, anbefales å reise østover. Den som har mer lyst på helsebringende spa, vind og gjørmebad, kan reise vestover.

På sommerstid er det gjerne tett med folk på stranden, og det kan overraske noen at man må betale inngangspenger for å komme inn på strendene i området. Grunnen til dette er enkel. Pengene går til å stelle området, og til å holde det rent og pent.