Med toget gjennom Tyskland

Den som ikke har bil, eller den som ønsker et avbrekk fra kjøring og stress i trafikken, kan med letthet ferdes med toget når de er på ferie i Tyskland. Det finnes flere gode avtaler som gjør dette gunstig, og det er mulig å krysse landet for en billig penge.

Om man reiser fra lengre nord i Norge, kan det lønne seg å fly til en av Tyskland sine store flyplasser, men derfra er det enkelt å ferdes med tog. Om man bor lengre syd i Norge, er det også en mulighet å ta en ferge over til Danmark eller Tyskland og fortsette derfra.

Det eksisterer fortsatt et tilbud på Interrail-billetter i Tyskland, som i resten av Europa, selv om man i dag ikke lenger kan reise fritt en hel måned. I dag må man begrense seg til ett gitt antall reisedager, men dette trenger ikke å være et hinder. Om man planlegger godt i forveien, er dette et godt alternativ for å oppleve store deler av landet. Ønsker man mindre avstikkere med lokaltog, kan man alltids kjøpe seg en dagsbillett på lokaltoget mens man er i landet. Her betaler man mellom 20 og 40 euro for å reise på tvers av en av de tyske statene.7015491725_9e685cc5b9_b

Det tyske jernbaneselskapet Deutsche Bahn har også sine egne rabattpakker, som gjør det å reise sammen til en rimelig affære. Om man ikke ønsker å bruke en Interrail-billett finnes det gode alternativer. Kjøper man en gruppebillett, kan fem reise for prisen av to.

Å bruke toget som fremkomstmiddel i Tyskland, er heller ikke noe som gjør at man begrenser seg til en storbyferie. Lokaltogene kjører innom alt fra store byer til de minste landsbyer, og selv om ikke alle landsbyer har en togforbindelse, finnes det såpass mange at man kan komme seg rundt nesten over alt.