På sykkel gjennom Tyskland

Sykkelferier er blitt mer og mer populært i det siste, og er et godt alternativ for dem som ønsker å bruke fritiden sin både på fysisk utøvelse og nye opplevelser. Tyskland er vel lagt til rette for at folk sykler gjennom landet, og det finnes et utall av merkede og adskilte sykkelstier som krysser landet.

Spesielt de flate områdene i nord byr på en god sykkelopplevelse. Er godt alternativ kan være å følge Østersjøen over en uke eller to. Her treffer man på mange strandområder hvor man kan bade i havet, eller i de mange sjøene som preger landskapet mellom Hamburg og Rostock. Campingplassene i området kan lett bli fulle på sommeren, og det er derfor fornuftig å planlegge og booke overnattingsplassene i forveien.2537747_f379f08e

En annen rute som er blitt meget populær for syklister den siste tiden, er å følge elveløpet til den lille sideelven til Rhinen, Mosel. Her tar ruten syklistene gjennom et av Tysklands beste vindistrikter, og landskapet er imponerende. Vinbergene er til tider hugget inn i de bratte dalsidene, og store deler av produksjonen finner fortsatt sted i de bratte terrassene. Deler av ruten kan legges gjennom skogene, eller på veier som går over dalen, slik at man kan nyte den fantastiske utsikten. Vulkansjøene i Eifel kan være en fristende avstikker for den som ønsker seg en forfriskende dukkert.

Til tross for et meget landlig preg, har området vært dyrket og sivilisert i over 2000 år, og både keltere, romere og germanere har satt sitt preg på området. Man kan besøke flere av de små landsbyene på veien, finne spor av denne historien og nyte produksjonen fra vinrankene.

Legger man turen til begynnelsen av august, kan man inkludere flere vinfestivaler som markerer at fjorårets produksjon er klar til å drikkes. Dette feires gjerne med levende musikk, dans og lokal mat.